Helsinki to Thessaloniki fb-feed

Volg hier de laatste ontwikkelingen over mijn wandelwaanzin. De naam Helsinki to Thessaloniki gaat over meer dan die ene wandeling.

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 6 totaal 25 over de 51ste breedtegraad. Van Sittard naar Zittau.
Het zit er op, dit land is doorkruist-tocht.
Zo uit mijn hoofd is het 850 kilometer lopen, de laatste zes dagen 235 km denk ik. ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 5 (of 24) 51ste breedtegraad
Ik ben vandaag in twee landen geweest en in twee totaal verschillende sferen. Vanochtend het onwaarschijnlijk mooie ... dal, waar ik voor het eerst moest klauteren, ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 4 of 23 van de 51 breedtegraad
Ten oosten van Dresden wordt het heel mooi, toeristisch, nog nooit heb ik zoveel elektrische fietsen gezien, ik liep op een geasfalteerd voormalige spoorlijn, ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

51ste breedtegraad Dag3 (21)
Mooie entree van de stad over de Hohe Straße heel geleidelijk aan groeien de gebouwen. Bij het stationsgebied plots een schaalsprong en alles modern, hier hebben de ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag2
Weer een hele lange toch, 43 kilometer, 90 km in twee dagen, dubbele marathon. Ik begin te begrijpen waarom men zich voor de Nijmeegse Vierdaagse niet voor de 50 km mag inschrijven na je ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

51ste breedtegraad Dag1 (20)
Op een of andere manier lijkt wandelen op een breedtegraad makkelijker dan een lengtegraad, ik heb steeds het idee dat het qua hoofdlijnen meer vergelijkbaar is dan als ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 0!

Toen ik bijna twee en een half jaar geleden stopte met roken en drinken was het enige wat ik regelmatig liep de tocht naar de Schouw, halverwege de twee kilometer kreeg Ik verzuring van de ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 10 Het waren twee bijzondere wandeldagen rond Parijs, zo benader je een stad nooit, eerst flankeren dan insteken, met een omtrekkende beweging.
Wat zo indrukwekkend is is de enorme reikwijdte ... See more

2 years ago

Vlog 10 ?? Op pad naar Parijs

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 9 (+3) Met lood in de schoenen ga ik het niet redden om naar mijn vader te lopen, ik heb het geprobeerd het lukt niet. Hiermee zet ik een punt onder deze lijn.
Ik stop ook omdat ik de motivatie ... See more

2 years ago

Vlog 9 langs de Seine iets ten westen van Parijs op weg naar Bois d’Arcy gefilmd in Triel sur Seine.

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 8 ik moet me erbij neerleggen dat conceptueel wildwandelen in Europa bijna niet te doen is. Ik zal me moeten conformeren aan een LAW of GR omdat wat ik doe infrastructureel niet werkt. Ook ... See more

2 years ago

Vlog 8 over de Meridiaan van Parijs op weg naar Cergy.

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 7 met elke stap die je zet veranderd het landschap een heel klein beetje, ik zet per dag bijna vijftigduizend stappen en het landschap veranderd wel degelijk, vandaag kwam ik opeens in een mooier ... See more

2 years ago

Nacht 7 in het Château de Montchevreuil, een onwaarschijnlijk mooie plek die door een enthousiast jong stel opgeknapt is tot een bnb of een resort, het kasteel zelf is een volledige ruïne en te ... See more

2 years ago

Vlogje 7 Geouwehoer in een mooi dorpje. Het wordt geleidelijk aan mooier.

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 6. Opnieuw een kleine aanvaring met een persoon omdat ik foto’s maak. Nu kan ik me dat best voorstellen, ik fotografeerde een hek voor een huis, dat kan gevoelig liggen qua veiligheid, ik ... See more

2 years ago

Vlog 6. Te lang? Heeft iemand het boek van Rem Koolhaas over het platte land gelezen? Waar is authenticiteit gebleven?

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 5 per ongeluk 40km gelopen terwijl ik iets van 34 verwachtte, een keer om gelopen om lunch te kopen en een keer naar een niet bestaand winkelcentrum, raar, volgens Google Maps was er duidelijk ... See more

2 years ago

Vlog 5 op de tweede lijn, welkom in mijn wereldje van vlas, graan, gras en mais.

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 4 Als God in Frankrijk, in een grote caravan aan de Somme naast Long een stadje met een poppig kasteel met mooi park en kassen met schitterende bloemen. Ik heb er terwijl ik dit schrijf exact 50 ... See more

2 years ago

Vlog 4 op de tweede lengtegraad, op de Chaussee Brunehaut. Op weg van Hesdin naar het kleine stadje Long aan de Somme.

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 3 van de tweede lengtegraad, het was een bosrijke dag, echt mooi, veel langs bosranden gelopen, door divers soort bossen, maar ook veel door de velden op paden of boerenpaden. Dat is echt super, ... See more

2 years ago

Het is nagenoeg onmogelijk om meer dan 3G te vinden.

Vlog 3 door de weilanden en de bossen, door dorpen en gehuchten, door de bomen het bos niet zien, door de beek, van het padje, door "No Signal" ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 2 van de tweede lengtegraad. Het kost even moeite maar ik kom los, beentjes lopen gewoon weer 40 km, de schouders piepen en kraken door de rugzak. Leuk gesprek met de Havenloods gehad, die een ... See more

2 years ago
Waar is de Rotterdamse wildsnoeier toch? Nou, hij is wildwándelen!

Met een perfect gevoel voor timing heeft de Havenloods de scoop! https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/993045/waar-is-de-rotterdamse-wildsnoeier-toch-nou-hij-is-wildwndelen-

Rotterdam - Waar is de Rotterdamse wildsnoeier toch? We zien helemaal geen grappig geknipte heggen meer in de stad! Nou, onze wildsnoeier is tijdelijk weer even wildwándelaar geworden. We spraken 'm ... See more

2 years ago

Vlog 2 achtergrond achter de keuze voor de tweede lengtegraad

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 1 blog. Ik ben aangekomen in Ardres, een merkwaardig vissersdorp in land, een werkelijk trekpleister voor sportvissers en dagjesmensen. Verbazend om te zien dat ze waar het maar kan jeux de ... See more

2 years ago

Dag 1 van de tweede lengtegraad, het is nu echt begonnen, ik ben in vorm ondanks de lastige twee vorige dagen, volgens mijn coach J is de derde dag van iets groots en onzinnigs het ergst en hij zegt ... See more

2 years ago

Dag 1 van de tweede lengtegraad, het is nu echt begonnen, ik ben in vorm ondanks de lastige twee vorige dagen, volgens mijn coach J is de derde dag van iets groots en onzinnigs het ergst en hij zegt ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 3. Mopper mopper, mopper! Ik dacht even dat ik op de plee moest gaan slapen, zo koud was het, wat een slecht idee die hangmat! Ik kan best een eindje lopen maar niet zonder goeie nachtrust. ... See more

2 years ago

Dit stuk noord Frankrijk is precies wat je verwacht van noord Frankrijk :-/ ik dacht dat de snellere route wel oké zou zijn, maar die is wat je kan verwachten 🙂

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 2 Hoppa in twee dagen de Belgische kust doen. Dit ga ik zeker nog eens rustig opnieuw doen vooral om die idiote architectuur. De term “Belgische Kust” wordt niet voor niks gebruikt als ... See more

2 years ago

Dag -2. Tweede dag van de Belgische kust, spectaculair afschuwelijk monotoon bijzonder druk mooi lelijk afwisselend.

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Dag 1 ik had langs het Zwin kunnen lopen, een mooi natuurgebied vlak over de grens bij Cadzand, of aan het einde van Knokke “le zoute” de chique kant van Knokke waar men Frans spreekt met een ... See more

2 years ago

Vlog 1 vanaf de Belgische kust deel 1 van 2. Ik heb in een tentje geslapen op geweldige de kunst-camping de VierVaart van Iris en Maartje in Groede. Vanochtend eventjes met de auto naar Cadsand waar ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Ik vertrek zaterdag, lopend vanuit Cadzand, om de 14de juli in noord Frankrijk te beginnen aan een wandeling.
Langs "de tweede lijn", een tocht over de 2de lengtegraad (O), ongeveer de langste ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Twaalf maanden, twaalf projecten, mei was plots super druk met mijn wildsnoeier project, de struiken schreeuwden om aandacht waardoor het lopen even op de achtergrond stond. Van de gemiddeld twintig ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Rondje Overschie, ik loop een heel eind achter met het opschrijven van mijn wandelingen, misschien wel honderd kilometer of veel meer. Ik ben meerdere rondjes verder en een tochtje vanuit Gouda en ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Rondje op Zuid, Tarwe, Carnisse, Millinx. Ik ben mijn “wooncarrière” in de Millinxbuurt begonnen in de Moerkerkestraat vijfentwintig jaar geleden. Carriere is wel het klootigste woord dat je aan ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Rondje Feyenoord noord en het oor van Kop van Zuid. Dit was het meest veelzijdige en diverse stuk Rotterdam tot nu toe en niet een beetje. Van de Jachthaven van Kop van Zuid met diens ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Rondje Rubroek, ik moest er plots denken aan vroeger toen Rotterdam een gat nog had. In Rubroek is het nog een beetje als in de jaren tachtig, ja gewoon lelijk. Waar Rubroek precies ligt weet haast ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Rondje Blijdorp; misschien wel de meest homogene wijk van Rotterdam. Blijdorp is als één geheel opgezet met één plan en ingevuld met een fraai soort architectuur, het is een wijk met veel ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Een rondje Noord, met de Singelgevangenis als middelpunt. Een cirkel met precies een oppervlakte van een vierkante kilometer. Het centrum van de cirkel bezoek ik dus niet, in tegendeel ik ben ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Met 20km per dag is dit mijn drie na beste maand van de afgelopen twaalf. In die twaalf zijn ook drie zomermaanden tussen Helsinki en Thessaloniki. 20 gemiddeld betekend dat er dagen zijn met dertig ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Rondje Bloemhof, de perimeter van een cirkel met een oppervlakte van een vierkante kilometer, ja gewoon omdat dat kan. Elke dag loop ik een dikke tien kilometer, een stuk overdag en vaak een stuk als ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

Aujourd'hui en solidarité avec nos camarades Francais j'ai fait un tour dans un rayon d'un kilomètre comme prévu dans les règles de confinement Françaises. La circonférence de ce tour étant ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

I quite like walking a round, you know, in circles 🙂 This time I took off in Charlois, the centre of the round square kilometer is B.A.D. (artists studios) The weather was very nice again, the air ... See more

2 years ago
Photos from Helsinki to Thessaloniki's post

I walked the "Inner perimeter of a round square kilometer" And what seemed round on paper was quite jagged in real life, of what seems to be jagged or uneven from close by is quite round from afar. ... See more