Scheppen en handvaten

Scheppen en handvaten

Dit is het schepje van Nelleke, het kost ongeveer 3 tot 7 euro, het heeft een kunststof handvat en dat is afgebroken. Het handvat brak op een voorspelbare plek af, het materiaal was er te dun, het was een ontwerpfout. Tienduizenden van die schepjes zijn er gemaakt, allemaal zullen ze vroeg of laat ongeveer op deze plek afbreken.

Zoals zo veel producten is dit product na zijn levensloop vervuilend omdat het gebruik maakt van kunststof in plaats van bijvoorbeeld hout. Zonder het handvat is het schepje niks meer waard dus het metalen deel eindigt ook in de smelter terwijl het nog jaren zou hebben kunnen dienen als schep mits de handle niet afgebroken was.

Ik denk dat dit soort producten helemaal niet op de markt terecht zouden moeten komen, het voldoet namelijk gewoon niet aan een paar basiseisen, in dit geval is het niet sterk genoeg voor waarvoor het bedoeld is en het is oneigenlijk gebruik van kunststof.

Bovendien is maakt het ook nog eens gebruik van twee verschillende kunststoffen bij elkaar, waardoor recycling vrijwel onmogelijk is, dit zou sowieso op Europese schaal verboden moeten worden, meerdere plastics aan elkaar hechten zoals de harde en rubberachtige delen van een tandenborstel maakt het onmogelijk om te recyclen omdat de eigenschappen van de twee plastics zo verschillend zijn dat bij smelting de fysieke eigenschappen van minstens een van de plastics dermate degraderen dat ook het andere niet meer nuttig kan zijn, maar dat is een heel ander verhaal.

Aaaanyways, ik denk dat het goed is om dingen te repareren op een dermate betrokken manier dat het waardeloze product een eeuwigheidswaarde krijgt, zodoende ben ik vier uur zoet geweest met het maken van het mooiste schepje ooit! Cadeautje voor N en de hele wereld 🙂

Previous post Counterstrike
Next post The Fur is Fake – The Message is Real