PetHub

PetHub

Sinds een hele tijd houd ik me bezig met recyclability van materialen, dwz dat ik me er in interesseer. Het streven is dat een grondstof optimaal wordt ingezet, wat diens waarde maximaal verhoogt. Als je je dan niet al te druk maakt over de schaal waarin de waarde verhoging plaatsvindt dan is kunst de aller effectiefste manier om iets zonder enkele waarde extreem duur te maken. Marcel Duchamp bewees dat met ready mades. Naast kunst is design een iets effectievere methode om van een goedkope grondstof een waardevol product te maken.

De PetHub is het resultaat van een project dat ondertussen meer dan een jaar bezig is; hoe maak je die pet flessen waardevoller. Er zijn duizenden projecten waarbij dit materiaal wordt hergebruikt omdat Pet een wonderlijk veelzijdig materiaal is. De PetHub is een opslag voor pet flessen, het is net als een krat maar dan andersom. De flessen kunnen in de hub gedraaid worden en door te variëren met flessen kunnen er oneindig veel stervormen ontstaan.

In eerste instantie waren er hubs van allerlei maten en had ik een verbindingselement bedacht om de hubs met elkaar te verbinden tot enorme mobielen.
Pas veel later heb ik er een lamp in geïncorporeerd.

De PetHub lamp is een ledlamp met een van Pet 3d-geprinte bol waarin 11 petflessen passen.

Previous post Led-Glas-Lamp
Next post PEThlehem :-) in HNI